V četrtek, 16. maja 2024 je bila v 3. a oddelku na delovnem obisku psička Kia z vodnico Mileno Remec z društva Tačke pomagačke.

Psičko je predstavil učenec, ki jo je že prej spoznal na bralnih uricah. Učenci so bili poučeni, da morata Kia in njena vodnica gospa Milena pri obiskih v šoli uporabljati uradne oznake Slovenskega društva za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke. Poleg tega so se naučili še pravilnega pristopa k psu in reševali matematične izzive s poštevanko. Psička Kia je bila med učenci zelo dobro sprejeta, zato smo se dogovorili za dodatno učno uro, ki je bila izvedena v torek, 4. junija 2024.

Tokrat se je v razredu psički Kii pridružila še psička pripravnica Aurelija z vodnico gospo Marjeto Vavtar. Po uvodni predstavitvi je učno delo potekalo v dveh razredih. Psički sta v svojih, na hrbtu oprtanih pasjih nahrbtnikih, prinesli učne pripomočke za utrjevanje snovi o življenjskih okoljih. Ob zaključku so učenci psički nagradili s priboljški.

Učenci so ob prisotnosti psičk Kie in Aurelije utrjevali snov na bolj sproščen in igriv način, kar je zagotovo povečalo njihovo učinkovitost učenja in jih motiviralo za nadaljnje delo.

Veselimo se nadaljnjega sodelovanje in razvoj projektne dejavnosti tudi v šolskem letu 2024/2025.


Petra Iskra, prof. def. in Mojca Gorjup, prof. RP

Dostopnost