Tako kot vsako leto smo se tudi letos učenci in učitelji naše šole v okviru mednarodnega projekta mreže iEARN  povezali s partnerskimi šolami po vsem svetu, in sicer z Rusijo, Belorusijo, Moldavijo, Japonsko in Taiwanom.

Letos projekt poteka malo drugače kot pretekla leta, saj prenovljena iEARN spletna stran ponuja lažji dostop in izmenjavo informacij med šolami.

Naši učenci so pokazali veliko volje pri ustvarjanju. Pripravili so voščilnice, ki predstavljajo glavni del projekta. Predstavili so svoje oddelke in šolo ter opisali praznike, šege in navade, ki jih praznujemo v decembru.

Voščilnice in predstavitve oddelkov so izdelali učenci 3. a, 3. b, 4. a, b, c in d ter učenci 5.b razreda. Učenci 6. a, b, in c razreda so izdelali voščilnice, opisali decembrske praznike in jih predstavili tudi z ilustracijami. Učenka 8. b in nekaj učencev 9. c so opisali decembrska dogajanja v Ljubljani in tako obogatili gradivo, ki smo ga, v petek, 10. 12. 2021, poslali partnerskim šolam.

Učence skozi projekt vodijo razredne učiteljice in učitelji angleščine omenjenih oddelkov. Sodelovanje s partnerskimi šolami se nadaljuje na spletni platformi.

Veselimo se nadaljnjega sodelovanja in komaj čakamo, da prejmemo njihovo pošto ter se tako še bolje spoznamo.

Za projektni tim zapisala:

Merita Korenica, koordinatorka projekta

Dostopnost